maanantai 15. huhtikuuta 2019

Fuengirola teki lähtemättömän vaikutuksen




Lähes kuukausi ollaan nyt oltu täällä Fuengirolassa ja siihen kuukauteen mahtuu enemmän kuin kuin olisin koskaan voinut kuvitella.

Ollaan tutustuttu moniin ihaniin ihmisiin ja opittu paljon kaikenlaista uutta. Töiden lisäksi ollaan vietetty aikaa ihan vaan kävellen kaupungilla, istuskellen puistojen penkeillä seuraillen elämänmenoa, makailtu rannoilla, istuskeltu terasseilla kahvilla ja oluella ja vaihdeltu elämän tarinoitamme uusien tuttavuuksien kanssa. Osa heistä on jo tehnyt lähtemättömän vaikutuksen ja voisin kutsua heitä jo ystäviksi. Osa ihmisistä on ollut vain hetken tuttavuuksia, mutta juuri se täällä on myös ihanaa, että tuntemattomatkin ihmiset ovat aina valmiita auttamaan ja usein aika menee siihen kun jäädään suustamme kiinni. Kun pikaisella kahvituokiollakin saattaa yhtäkkiä huomata että ollaankin taas tavattu uusi ihminen, jonka kanssa on ollut vaikka mitä keskusteltavaa. Olen kiitollinen näistä lukuisista rikkauksista joita täällä olen saanut osakseni.

Ollaan myös käyty tutustumassa Malagaan ja Benalmadenaan, tosin ihan vain muutaman tunnin pikapyrähdyksellä.

Malagaan menimme junalla yhtenä sunnuntaina. Matka maksoi kahdelta 7,40 per suunta ja kesti noin 40min. Vietimme siellä aikaa vain muutaman tunnin, joten mitään muuta en voi paikasta sanoa, kuin että sen mitä me kerkesimme nähdä, oli ihan kaunista katseltavaa.

Junalla Fuengirolasta Malagaan

Malaga


Malagan vanhaa kaupunkia

Benalmadenaan matkustimme bussilla, koska juna-asema jää kauas rannasta. Kävimme siellä tapaamassa Suomesta lomalle tulleita ystäviä. Vietimme kivan päivän kuulumisia vaihdellen ja hiukan paikkaan tutustuen.
Omasta mielestäni Benalmadena on kaunis kylä, mutta minun makuuni liian pieni.

Nämä saarekkeet ovat kuulemma itse tehtyjä ja lomahuoneiston omistajat näyttivät omistavan myös hulpeita veneitä. Saarekkeitten sisällä kiersi kävelykatu, joka oli täynnä putiikkeja ja kuppiloita.

Benalmadenan rantakatua

Kuitenkin kaikista upeista kokemuksista täällä Fuengirolassa, on eniten ihaninta ollut aamuiset lenkit rantakadulla. Kuulokkeet päähän, hyvä musiikki soimaan ja lenkille heräileville Fuengirolan kaduille. Siinä on jotain käsittämättömän ihanaa. Aurinko alkaa jo hiukan lämmittää, toiset kävelevät rauhallisesti ja toiset kuntoilevat juosten. Ravintoloiden ja rantojen työntekijät alkavat pikkuhiljaa laittamaan paikkoja kuntoon päivää varten. Jotkut istuvat penkeillä tai nurmikoilla ja seurailevat uuden päivän alkamista aivan kuten minäkin. Joka aamu elämä syntyy uudestaan ja olen kiitollinen, että saan olla siinä syntymässä mukana juuri täällä, juuri sillä hetkellä.

Rauhallinen tyyni ranta.



Aamuisia rauhallisia Fuengirolan katuja


Muutama päivä enää ja sitten on pitää lentää Suomeen, mutta vain hetkeksi. Päätimme tulla tänne takaisin. Niin lähtemättömän vaikutuksen tämä Fuengirola ja ihmiset täällä ovat meihin tehneet, ettei mikään elämässä tule enää koskaan olemaan samanlaista kuin ennen. Täydellistä paluuta Suomeen tuskin tulee olemaan enää koskaan, vaikka siellä aikaamme viettäisimme.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Berninpaimenkoiran kanssa automatkalle Espanjan Fuengirolaan

Ensi viikolla lähdemme takaisin Fuengirolaan. Tällä kertaa mukaan lähtee 8kk ikäinen berninpaimenkoira, Oskari. Valmistelut koiran ka...