tiistai 12. maaliskuuta 2019

Vuokra asunto Espanjasta

Kun olimme päättäneet lähteä rikastuttamaan elämäämme Espanjan aurinkorannikolle kuukaudeksi, niin alkoi aikamoinen rumpa, koska yllättäen olosuhteiden vuoksi meillä oli kiire. Oli pakko saada asunto maaliskuun puolivälistä alkaen, koska vain tämä ajankohta mahdollistaisi reissun.

Huonohkon kielitaidon vuoksi etsimme Suomenkielisiä välittäjiä ja niitä löytyikin todella paljon. Välittäjiä löytyy facebookin lukuisista ryhmistä ja googlettamalla. Hinnat tosin olivat hiukan korkeampia kuin paikallisilla välittäjillä, mutta uskoisin että myös laatu on parempaa eikä tule ikäviä yllätyksiä. En ainakaan usko että kukaan Suomalainen välittäjä haluaa pilata mainettaan.

Päädyimme sitten Fuengirolassa sijaitsevaan kahden makuuhuoneen asuntoon, 2km päästä työpaikasta. Asunnossa on aivan kaikki tarvittava pesukoneista nettiyhteyksiin. Pienen pohdinnan jälkeen saimme asunnon hintaan 600e/kk. Meille kerittiin tarjota noin kymmentä asuntoa hintahaarukassa 700-1000e/kk. Asuntomme vuokraan kuuluu vielä sähkö ja vesi, jotka kuulemma ovat Espanjassa kalliita. Yleensä nämä eivät kuulu vuokrahintaan. Sattui vielä niin, että vuokranantaja pyöritti kuljetuspalvelua ja lupasi hakea meidät lentokentältä ja tuoda samalla avaimet. Tämä tietenkin maksoi, mutta 40e hinta ei mielestäni ole paha, varsinkin kun palveluun sai vielä lisäksi ilmaisen kauppassakäynnin kertomalla vain mitä tuotteita haluaa valmiiksi asuntoon. Aivan loistavaa!!! Lentomme tulee perille yöllä, eikä tarvitse lähteä taxilla etsimään asuntoa ja avaimia.

1 kommentti:

  1. Hyvä, että loppujen lopuksi löytyi asunto ja toivottavasti oli myös loppujen lopuksi mieleinen. Kätevää että omistaja tarjosi samalla kuljetukset asunnolle! Mekin olemme juuri lähdössä Espanjaan nyt talvella pariksi kuukaudeksi, mutta onneksi saamme tuttavamme kämpän niin ei tarvitsee säätää välittäjien kanssa.

    VastaaPoista

Berninpaimenkoiran kanssa automatkalle Espanjan Fuengirolaan

Ensi viikolla lähdemme takaisin Fuengirolaan. Tällä kertaa mukaan lähtee 8kk ikäinen berninpaimenkoira, Oskari. Valmistelut koiran ka...